Ingredience:
větší cibule
balení uzeného tofu
kysané zelí sklenice 320 g
sterilované zelí sklenice 320g
brambory
zeleninový vývar
koření (kmín, majoránka, bobkový list, paprika sladká, paprika uzená, sůl a pepř)
česnek
sojová omáčka
chléb
Postup:
Nakrájenou cibuli na pánvi osolíme, aby pustila šťávu, a osmahneme do zlatova. Přidáme uzené tofu nakrájené na kostičky, česnek, kmín a majoránku. Po osmažení tofu, zalijeme zeleninovým vývarem a přidáme bobkový list. Poté si překrájíme kysané a sterilované zelí. Kysané zelí přidáme i s nálevem a sterilované bez nálevu. Okořeníme sladkou i uzenou paprikou – poměr dle chuti. Při dochucování polévky doporučuji místo soli přidat sojovou omáčku. Zahustit chlebem.
Brambory si uvaříme extra a přidáme do polévky.
Dobrou chuť :-)