Ostružiny celé sušené mrazem - lyofilizované + Při koupi 12 a více kusů 3% Sleva
Související produkty
Detailní popis produktu
Mrazem sušené ostružiny mají vysoký obsah jodu, který přispívá k běžnému energetickému metabolismu, normální činnosti nervové soustavy a k udržení stavu pokožky. Má vliv na tvorbu hormonů štítné žlázy a její běžnou činnost. Ostružiny dále obsahují dostatek manganu, chromu, vitaminu E a C, mají také vysoký obsah vlákniny.
Sušení mrazem (vakuové vymrazování) neboli lyofilizace je nejšetrnější způsob zpracování ovoce. Lyofilizované ovoce si zachovává až 90 % obsahových látek, vitamíny, vzhled, chuť i aroma čerstvého ovoce.
Tabulka nutričních hodnot:
|
Nutriční hodnoty ve 100 g |
Energetická hodnota |
1 202 kJ/287 kcal |
Bílkoviny |
7,6 g |
Tuky |
6,3 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny |
0 g |
Sacharidy |
59,6 g |
- z toho cukry |
39,6 g |
Vláknina |
20 g |
Sůl |
0 g |
Chrom |
50 µg (125 %)* |
Jod |
300 µg (200 %)* |
Mangan |
2,9 mg (145 %)* |
Měď |
0,7 mg (70 %)* |
Vitamin C |
89,7 mg (112,1 %)* |
Vitamin E |
15,5 mg (129,2 %)* |
* % RHP – Referenční hodnota příjmu
Vitamín C přispívá k přirozené tvorbě kolagenu. Kolagen je důležitý pro normální funkci krevních cév, kostí, chrupavek, dásní, kůže i zubů. Dále přispívá k normální psychické činnosti a funkci imunitního systému během intenzivního fyzického výkonu a po něm. Zvyšuje vstřebávání železa.
Ostružiny obsahují také dostatek vitaminu E, který přispívá k ochraně buněk před oxidativním stresem.
Složení: 100% ostružiny celé, mrazem sušené, bez přísad a konzervačních látek.
Skladování: Uchovávejte při pokojové teplotě, zabraňte styku se vzdušnou vlhkostí. Pečlivě uzavírejte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.