Ořešák černý oplodí + Při koupi 12 a více kusů 3% Sleva

Množstevní slevy
Neohodnoceno
od 89 Kč –2 %
Ořešák černý oplodí  + Při koupi 12 a více kusů 3% Sleva
od 89 Kč –2 % od 87,10 Kč od 77,80 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Ořešák černý oplodí – lat. Juglans nigra Ořešák černý je statný strom dorůstající výšky až 40 m a šířky až 25 m. Domovinou mu je severní Amerika - východní část USA, odkud byl v 17. století dovezen do Evropy. V České republice byl prvně zaznamenán v r. 18...

Detailní informace

Balení: 50 g
Dočasně nedostupné
89 Kč
87,10 Kč
77,80 Kč bez DPH
Balení: 1000 g
Dočasně nedostupné
1 099 Kč
1 075 Kč
959,80 Kč bez DPH
Balení: 150 g
Dočasně nedostupné
241 Kč
235,70 Kč
210,40 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Ořešák černý (lat. Juglans nigra) je statný strom dorůstající výšky až 40 m a šířky až 25 m. Domovinou mu je severní Amerika – východní část USA, odkud byl v 17. století dovezen do Evropy. V České republice byl prvně zaznamenán v roce 1835 a v současnosti je součástí zámeckých zahrad a parků. Ořešák černý má hnědošedou, až černošedou rýhovanou kůru, listy dlouze zašpičatělé a pilovité. Jedná se o jednodomý strom s kulovitými plody, které obsahují jedlá jádra. Ořešák černý kvete v květnu a v červnu.

Fytoterapeuticky využitelnou částí je zejména oplodí ořešáku, které se užívá vnitřně formou odvaru.

Vnější použití: Pro silné desinfekční účinky se odvar užívá i zevně k oplachům a obkladům na postižená místa pokožky.

Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o účincích této rostliny na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích nebo v herbáři.

Tradiční použití:
Jednu polévkovou lžíci oplodí vložíme do 750 ml studené vody a přivedeme k varu. Na mírném ohni povaříme 8–10 min. a necháme odstát. Poté scedíme a takto připravený odvar rozdělíme do tří dávek, které užijeme během dne. Není určeno k dlouhodobému užívání. Po šesti týdnech užívání se doporučuje udělat jeden týden pauzu a tuto kúru neopakovat více jak 2× ročně.

Surovina pro přípravu bylinného čaje – nálevu

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.