My.Yo Kefírové kultury Lacto Pro 3x 5 g bio
Související produkty
Detailní popis produktu
Kefírové kultury Lacto Pro
Jsou vhodné pro následující druhy mléka:
• všechny druhy trvanlivého mléka, optimální pro 1,5 % tuku
• čerstvé mléko (musí být nejprve převařeno)
• mléko bez laktózy
• vysoce kvalitní sójové nápoje
Lacto Pro®: dobré, chytré bakterie mléčného kvašení, které se dostanou do vašich střev živé. Kefír má svěží, lehce fermentovanou chuť. Výroba kefíru má v oblastech původu (Tibet, Kavkaz) dlouhou tradici. S tímto kvasem si snadno vyrobíte kefír sami.
Příprava: Smícháme 1 litr mléka s kefírovou kulturou a necháme zrát v jogurtovači 24 hodin při 37 - 42 °C.
Očkování: Po zrání 24 hodin lze kefír skladovat v lednici asi 7 - 10 dní. Pokud chceme kefír naočkovat, doporučuje se tak učinit během prvních tří dnů. K tomu odebereme asi 150 ml první várky a smícháme ji s 1 litrem mléka. Dbáme však na čistotu nádob a hygienu, aby se nemnožily cizí choroboplodné zárodky!
Tipy: • Nejlepší je nejprve rozmíchat kultury s trochou mléka, a poté zalít zbylým mlékem.
• Během zrání jogurtovačem příliš nepohybujte.
• Mléko nesmí být studené, ale mělo by mít alespoň pokojovou teplotu (20 °C). Nejlepší je v zimních měsících mírně ohřát (mléko při přípravě nesmí být teplejší než 40 °C).
Složení: Maltodextrin* 98 %, kmeny Lactococcus lactis species, Leuconostoc spezies, Streptococcus Thermophilus, Kluyveromyces marxianus a probiobitischer LA-5
*z ekologického kontrolovaného zemědělství
Minimální trvanlivost viz obal výrobce.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Pečení a vaření |
---|---|
Hmotnost: | 0.1 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.