My.Yo Jogurtové kultury vegan 3x 5 g bio
Související produkty
Detailní popis produktu
Jogurtové kultury vegan
Jsou vhodné pro následující druhy mléka:
• sójové nápoje, kravské mléko
• mandlové / ovesné nápoje, kokosové mléko (obsah kokosu > 60 %) s přídavkem zahušťovadel, jako je agar
Příprava s rostlinným nápojem:
Potřebujeme:
1 sáček jogurtových kultur
400 ml kokosového mléka (min. 60% obsah kokosu, před použitím dobře promíchejte!)
600 ml mandlového mléka nebo jiného rostlinného mléka
1 polévková lžíce pektinu nebo jiného zahušťovadla
Příprava:
Sáček jogurtových kultur rozpustíme ve 100 ml mandlového mléka a dáme stranou.
1 plechovku kokosového mléka (400 ml) přivedeme k varu s 1 lžící pektinu, vaříme po dobu 2 minut, dobře promícháme metličkou.
Smícháme kokosové mléko a zbývající mandlové mléko v jogurtovači. Necháme směs vychladnout, dokud nebude mít tělesnou teplotu. Poté přidáme rozpuštěné kultury a necháme 12 - 14 hodin zrát.
Tipy: • Pokud jogurt není dostatečně ztuhlý a vytvořily se dvě vrstvy, je to proto, že se pektin ještě neprovázal. Jednoduše jogurt znovu promíchejte a dejte do lednice.
• Některé druhy mléka ještě potřebují malé množství cukru (např. agávový sirup), aby nastartovaly proces kvašení.
• Nejlepší je nejprve rozmíchat kultury s trochou mléka, a poté zalít zbylým mlékem.
• Během zrání jogurtovačem příliš nepohybujte.
• Mléko nesmí být studené, ale mělo by mít alespoň pokojovou teplotu (20 °C). Nejlepší je v zimních měsících mírně ohřát (mléko při přípravě nesmí být teplejší než 40 °C).
Složení: maltodextrin min. 95 %*, jogurtové kultury (Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii subspecies. bulgaricus)
*z ekologického kontrolovaného zemědělství
Minimální trvanlivost viz obal výrobce.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Pečení a vaření |
---|---|
Hmotnost: | 0.1 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.