My.Yo Jogurtové kultury pro bulharský jogurt 3x 5 g bio
Související produkty
Detailní popis produktu
Jogurtové kultury pro bulharský jogurt
Jsou vhodné pro následující druhy mléka:
• všechny druhy trvanlivého mléka, optimální pro 3,5 % tuku
• čerstvé mléko (musí být nejprve převařeno)
• mléko bez laktózy
• vysoce kvalitní sójové nápoje
Někteří říkají, že bulharský jogurt je nejlepší na světě. Vyzkoušejte, jaký je zakysaný jogurt.
Příprava: Smícháme 1 litr mléka s jogurtovou kulturou a necháme zrát v jogurtovači 12 - 14 hodin při 37 - 42 °C.
Očkování: Po zrání 12 - 14 hodin lze jogurt skladovat v lednici asi 10 dní. Pokud chceme jogurt naočkovat, doporučuje se tak učinit během prvních tří dnů. K tomu odebereme asi 150 ml první várky a smícháme ji s 1 litrem mléka. Dbáme však na čistotu nádob a hygienu, aby se nemnožily cizí choroboplodné zárodky!
Tipy: • Nejlepší je nejprve rozmíchat kultury s trochou mléka, a poté zalít zbylým mlékem.
• Během zrání jogurtovačem příliš nepohybujte.
• Mléko nesmí být studené, ale mělo by mít alespoň pokojovou teplotu (20 °C). Nejlepší je v zimních měsících mírně ohřát (mléko při přípravě nesmí být teplejší než 40 °C).
Složení: Maltodextrin* (nejméně 95 %), kmeny Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, Streptococcus thermophilus
*z ekologického kontrolovaného zemědělství
Minimální trvanlivost viz obal výrobce.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Pečení a vaření |
---|---|
Hmotnost: | 0.1 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.