My.Yo Jogurtové kultury pro bulharský jogurt 3x 5 g bio

Neohodnoceno
Značka: My.Yo
194,20 Kč 173,40 Kč bez DPH
Dostupné
Můžeme doručit do:
3.12.2024
Možnosti doručení

Detailní informace

Detailní popis produktu

Jogurtové kultury pro bulharský jogurt

Jsou vhodné pro následující druhy mléka:
• všechny druhy trvanlivého mléka, optimální pro 3,5 % tuku
• čerstvé mléko (musí být nejprve převařeno)
• mléko bez laktózy
• vysoce kvalitní sójové nápoje

Někteří říkají, že bulharský jogurt je nejlepší na světě. Vyzkoušejte, jaký je zakysaný jogurt. 

Příprava: Smícháme 1 litr mléka s jogurtovou kulturou a necháme zrát v jogurtovači 12 - 14 hodin při 37 - 42 °C.

Očkování: Po zrání 12 - 14 hodin lze jogurt skladovat v lednici asi 10 dní. Pokud chceme jogurt naočkovat, doporučuje se tak učinit během prvních tří dnů. K tomu odebereme asi 150 ml první várky a smícháme ji s 1 litrem mléka. Dbáme však na čistotu nádob a hygienu, aby se nemnožily cizí choroboplodné zárodky!

Tipy: • Nejlepší je nejprve rozmíchat kultury s trochou mléka, a poté zalít zbylým mlékem.
• Během zrání jogurtovačem příliš nepohybujte.
• Mléko nesmí být studené, ale mělo by mít alespoň pokojovou teplotu (20 °C). Nejlepší je v zimních měsících mírně ohřát (mléko při přípravě nesmí být teplejší než 40 °C).

Složení: Maltodextrin* (nejméně 95 %), kmeny Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, Streptococcus thermophilus
*z ekologického kontrolovaného zemědělství

Nutriční hodnoty na 100 g:
Energetická hodnota: 1615 kJ / 386 kcal
Tuky: 0 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g
Sacharidy: 95 g
z toho cukry: 8 g
Bílkoviny: <0,01 g
Sůl: 0 g
 
Skladujte na suchém a tmavém místě.
Minimální trvanlivost viz obal výrobce.


Výrobce: Metafood GmbH, Frankfurt

Doplňkové parametry

Kategorie: Pečení a vaření
Hmotnost: 0.1 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.