Mouka špaldová hladká 1 kg BIO PERNERKA
Související produkty
Detailní popis produktu
Hladká špaldová mouka v biokvalitě. Široké využití v kuchyni. Vhodná na pečení, smažení i třeba na přípravu vařených příloh.Doplňkové parametry
Kategorie: | Špaldová mouka |
---|---|
Hmotnost: | 1.054 kg |
Počet kusů v balení (kartonové množství): | 10 |
Jedná se o BIO výrobek?: | ANO |
Jedná se o Fairtrade výrobek?: | NE |
Nutriční hodnoty: | <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>1526kJ/364kcal. Tuky:1,5g. z toho nasycené mastné kyseliny:0,6g. Sacharidy:73,5g. z toho cukry:0,5g. Vláknina:2,0g. Bílkoviny:13,0g. Sůl:0,0g</p> |
Složení produktu: | Mleté zrno ŠPALDY*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství |
Minimální trvanlivost: | 183 |
Země původu: | Česká republika |
Certifikační organizace: | CZ-BIO-002 |
EANs: | 8594185200512, 8594185200826 |
Podrobná specifikace: | <!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2020-06-23T10:51:46 --><p><strong>Využití:</strong></p><ul><li>pečivo - chleba nebo cukroví, nahraďte ve svém klasickém receptu běžnou mouku špaldovou a obohaťte tak svůj jídelníček o nový rozměr</li><li>zahušťování - protože je mouka jemně namletá, můžete s ní pokrmy opatrně zahušťovat</li><li>smažení - lívance, bramboráky i třeba palačinky dobře chutnají připravené ze špaldové mouky</li><li>knedlíky, těstoviny, halušky - mouku dobře využijete i při přípravě vařených příloh</li></ul><p>Mouka neobsahuje žádné přidané látky zamezující hrudkovitost, regulující kyselost nebo zlepšující kvalitu mouky.</p><p>Špalda je celkem zapomenutý druh rozpadavé pšenice, který byl odsunut kvůli vyšším výnosům jiných druhů. Jedná se o velmi odolnou a nenáročnou rostlinu. Kromě mouky se z ní vyrábí například alternativní kávovina jako náhražka kávy.</p><p>Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.</p><p>Zajímá vás více o ekologickém zemědělství? Přečtěte si články v našem <a href="https://www.countrylife.cz/bioserial">bioseriálu</a>.</p> |
Návod k použití: | Mouku lze použivat stejným způsobem jako běžnou hladkou pšeničnou mouku, se kterou se dá v jakémkoliv poměru kombinovat nebo ji zcela nahradit. Upéct z ní můžete například špaldové housky, croissanty, koláče, vafle, koblihy, palačinky, lívance, dorty, muffiny, cukroví a další jídla, kterým dává typickou jemnou oříškovou chuť a vůni. |
Výživové údaje na 100 g: | Energetická hodnota: 1526 kJ / 364 kcal. Tuky: 1,5 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0,6 g. Sacharidy: 73,5 g. Z toho cukry: 0,5 g. Vláknina: 2,0 g. Bílkoviny: 13,0 g. Sůl: 0,0 g. |
Skladování: | Uchovávejte v suchu a chraňte před teplem. |
Legislativní zařazení: | Mlýnský obilný výrobek - mouky. |
Rostlinný produkt: | ANO |
Bez přidaného cukru: | ANO |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář