Mouka špaldová celozrnná jemně mletá 1 kg BIO COUNTRY LIFE
Související produkty
Detailní popis produktu
Celozrnná špaldová mouka se od běžné mouky liší obsahem otrub. Široké využití v kuchyni. Vhodná na pečení, smažení i třeba na přípravu vařených příloh.Doplňkové parametry
Kategorie: | Špaldová mouka |
---|---|
Záruka: | 8 měsíců |
Hmotnost: | 1.009 kg |
Počet kusů v balení (kartonové množství): | 10 |
Jedná se o BIO výrobek?: | ANO |
Jedná se o Fairtrade výrobek?: | NE |
Nutriční hodnoty: | <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>1419kJ/340kcal. Tuky:1,9g. z toho nasycené mastné kyseliny:0,4g. Sacharidy:72,6g. z toho cukry:0,4g. Vláknina:0,0g. Bílkoviny:11,0g. Sůl:0,0g</p> |
Složení produktu: | PŠENICE ŠPALDA*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství |
Minimální trvanlivost: | 183 |
Země původu: | Evropská unie |
Certifikační organizace: | CZ-BIO-001 |
EANs: | 8595016501402, 8595016509408 |
Podrobná specifikace: | <!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2017-10-04T14:48:32 --><p>Když jídlo připravíte z celozrnné mouky, může mít tmavší zabarvení, než jste zvyklí. Tmavší barva ale neubírá pokrmu na chuti, právě naopak. Celozrnná mouka krásně voní i dobře chutná.<br /></p><p><strong>Využití:</strong></p><ul><li>pečivo - chleba nebo cukroví, nahraďte ve svém klasickém receptu běžnou mouku celozrnnou špaldovou a obohaťte tak svůj jídelníček o nový rozměr</li><li>zahušťování - protože je mouka jemně namletá, můžete s ní pokrmy opatrně zahušťovat</li><li>smažení - lívance, bramboráky i třeba palačinky dobře chutnají připravené z celozrnné špaldové mouky</li><li>knedlíky, těstoviny, halušky - mouku dobře využijete i při přípravě vařených příloh</li></ul><p>Mouka neobsahuje žádné přidané látky zamezující hrudkovitost, regulující kyselost nebo zlepšující kvalitu mouky. Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.</p><p>Špalda je celkem zapomenutý druh rozpadavé pšenice, který byl odsunut kvůli vyšším výnosům jiných druhů. Jedná se o velmi odolnou a nenáročnou rostlinu. Kromě mouky se z ní vyrábí například alternativní kávovina jako náhražka kávy.</p><p>Celozrnná mouka je bohužel velmi oblíbená u molů. Skladujte ji proto v ledničce, mrazáku nebo ve spižírně v uzavřené nádobě.</p><p><br /><br /></p> |
Návod k použití: | Špaldová mouka je výborná do koláčových těst, ale i do polévek, kaší či na běžné zahuštění omáček. Chléb s přídavkem špaldové mouky má výraznou chlebovou vůni, velký objem, popraskanou kůrku a lehce ořechovou chuť. |
Výživové údaje na 100 g: | Energetická hodnota: 1419 kJ / 340 kcal. Tuky: 1,9 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0,4 g. Sacharidy: 72,6 g. Z toho cukry: 0,4 g. Vláknina: 0,0 g. Bílkoviny: 11,0 g. Sůl: 0,0 g. |
Skladování: | Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 75 %. |
Legislativní zařazení: | Mlýnský obilný výrobek – špaldová mouka. |
Rostlinný produkt: | ANO |
Bez přidaného cukru: | ANO |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář