Miso genmai sója 250 g BIO MUSO
Související produkty
Detailní popis produktu
Genmai miso je pasta vyrobená ze sóji a rýže natural. Připravit z ní můžete například klasickou japonskou miso polévku, miso máslo či chutný dresink.Doplňkové parametry
Kategorie: | Ostatní omáčky |
---|---|
Záruka: | 18 měsíců |
Hmotnost: | 0.313 kg |
Počet kusů v balení (kartonové množství): | 6 |
Jedná se o BIO výrobek?: | ANO |
Jedná se o Fairtrade výrobek?: | NE |
Nutriční hodnoty: | <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>769kJ/183kcal. Tuky:5,8g. z toho nasycené mastné kyseliny:1,0g. Sacharidy:19,0g. z toho cukry:12,0g. Vláknina:4,9g. Bílkoviny:11,0g. Sůl:11,4g</p> |
Složení produktu: | SÓJOVÉ boby* 40,9 %, hnědá rýže* 35,2 %, jedlá mořská sůl, voda, fermentační činidlo (Aspergillus oryzae). *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství |
Minimální trvanlivost: | 487 |
Země původu: | Japonsko |
Certifikační organizace: | JP-BIO-154 |
EANs: | 4958325003250, 14958325000379 |
Podrobná specifikace: | <!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2019-11-03T18:55:25 --><p><strong>Tipy na použití:</strong></p><ul><li>miso polévka - recept na naši verzi miso polévky najdete <a href="https://www.countrylife.cz/miso-polevka">zde</a></li><li>k přípravě salátových dresinků a dipů - kombinujte s kyselou složkou (ocet, citronová šťáva), olejovou složkou (olivový, sezamový nebo jiný olej, sezamová pasta tahini) a sladkou složkou (med, javorový, ječný, agávový nebo jiný sirup), zkuste např. miso-tahini dresink (1-2 lžičky misa, 4 lžíce sezamové pasty tahini, 2 lžíce javorového sirupu, 1 lžíce jablečného octa, v případě potřeby nařeďte trochou vody)</li><li>miso máslo - smíchejte 4 lžíce biomásla a 1-2 lžíce misa na hladkou směs, výborně se hodí na ještě horký vařený květák, brokolici, chřest nebo fazolové lusky</li><li>glazování - dejte péct do trouby zeleninu lehce pokapanou olivovým olejem (cuketu, mrkev, petržel...), asi v polovině pečení ji vyndejte, potřete směsí misa, olivového oleje a medu nebo javorového sirupu a dopečte</li><li>na dochucení všech možných pokrmů - polévek (včetně vývarových), pomazánek, luštěninových a zeleninových jídel, omáček (i těch smetanových)</li><li>miso se výborně kombinuje s pohankou a také s houbami (přidejte trochu misa na konci dušení, zahustí šťávu z hub a vytvoří lahodnou omáčku)</li></ul><p>Miso pasty sice pocházejí z Japonska, ale fungují jako výborné univerzální ochucovadlo, které se uplatní v jakékoli kuchyni. Jde o tradiční výrobek, kdy se sójové boby smíchají se solí a fermentačním činidlem koji a ve velkých dřevěných sudech nechají kvasit.Ke zmíněným základním surovinám se většinou přidává ještě obilovina, nejčastěji rýže a ječmen.<br /><br />Existuje nespočet druhů misa od těch kvašených jen 5 dnů po ty, které kvasily několik let, od světle žlutého až po temně hnědé. Barva je u misa spolehlivým indikátorem, jaká chuť vás čeká. Čím je miso tmavší, tím je výraznější a aromatičtější. Jeho chuť se trochu podobá sójové omáčce, ale je plnější, bohatší. V mnoha případech se dá zaměňovat se sójovými omáčkami shoyu a tamari.<br /><br />Genmai miso je středně hnědé miso vyrobené ze sóji a rýže natural. Zemité a výrazné tak akorát, a proto je ideální jako „moje první miso". Fermentuje přibližně rok, je standardně slané (10,3% soli) a bezlepkové.<br /><br />Společnost Muso byla založena před 30 lety dle základních principů makrobiotiky, což je specifický způsob stravování a životního stylu. Firma si velmi zakládá na kvalitě a využívá tradičních výrobních procesů. Suroviny použité na výrobu produktů nejsou geneticky modifikované.</p><p>Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.<br /><br />Zajímá vás více o ekologickém zemědělství? Přečtěte si články v našem <a href="https://www.countrylife.cz/bioserial">bioseriálu</a>.</p><p> </p> |
Návod k použití: | K přípravě miso polévek. Přiveďte k varu zeleninový vývar, přidejte zeleninu nebo mořské řasy a několik minut povařte. Přidejte 2 lžičky genmai miso. Již nevařte. Podávejte horké. |
Nutriční údaje: | <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>769kJ/183kcal. Tuky:5,8g. z toho nasycené mastné kyseliny:1,0g. Sacharidy:19,0g. z toho cukry:12,0g. Vláknina:4,9g. Bílkoviny:11,0g. Sůl:11,4g</p> |
Doplňkové údaje: | <p><strong>Skladování:</strong>Skladujte v uzavřeném obalu na suchém a chladném místě. Po otevření skladujte v chladničce.<br /><strong>Legislativní zařazení:</strong>Fermentovaný výrobek ze sójových bobů a hnědé rýže. |
Rostlinný produkt: | ANO |
Přirozeně bezlepkový: | ANO |
Bez přidaného cukru: | ANO |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář