Med květový pastovaný 500 g ČÍHALA
Související produkty
Detailní popis produktu
Velmi kvalitní pastovaný květový med z produkce pana Číhaly. Tradiční dobře známé sladidlo se těší velké oblibě. Kromě čaje a dezertů můžete s medem kouzlit i ve slaných pokrmech.Doplňkové parametry
Kategorie: | Rostlinné a bio potraviny |
---|---|
Hmotnost: | 0.1 kg |
Počet kusů v balení (kartonové množství): | 12 |
Jedná se o BIO výrobek?: | NE |
Jedná se o Fairtrade výrobek?: | NE |
Nutriční hodnoty: | <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>1394kJ/333kcal. Tuky:0,1g. z toho nasycené mastné kyseliny:0,01g. Sacharidy:81,7g. z toho cukry:80,1g. Vláknina:0,0g. Bílkoviny:0,3g. Sůl:0,01g</p> |
Složení produktu: | Med květový pastovaný. |
Minimální trvanlivost: | 365 |
Země původu: | Země neznámá |
EANs: | 8594033380427, 8594033380113 |
Podrobná specifikace: | <!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2021-02-19T09:30:14 --><p>Lžička medu nesmí chybět v šálku bylinkového čaje, chleba s máslem a s medem je nezapomenutelná pochoutka z dětství. Vyšleháte z něj i báječný dresing na salát, třeba v kombinaci s hořčicí, nebo sladce pikantní marinádu na grilování. Funguje také jako pojidlo a sladidlo v jednom při výrobě flapjacků nebo nepečených dezertů.<br /><br /><strong>Využití:</strong></p><ul><li>flapjacky - rozmíchejte 200 g másla s 200 g třtinového cukru a 200 g medu. Přidejte 400 g jakýchkoli vloček, strouhaný kokos, rozinky, vlašské ořechy a slunečnicová semínka. Upěchujte směs do zapékací formy a pečte 15-20 minut na 170 °C - podrobný recept <a href="https://www.countrylife.cz/stavnate-flapjacky" onclick="window.open(this.href);return false;" onkeypress="window.open(this.href);return false;">zde</a></li><li>švestkovo-pomerančový bulgur - v <a href="https://issuu.com/countrylife.cz/docs/casopis_dobroty06_zima2013-14_web?e=26874338/42878872" onclick="window.open(this.href);return false;" onkeypress="window.open(this.href);return false;">Dobrotách zima 2013-14</a> na str. 8</li><li>ovesný chai - ovesný nápoj spolu s kořením a karobem vařte na mírném ohni cca 5 minut. Sundejte z ohně, vyjměte koření a v nápoji rozmíchejte med. Rozlévejte do skleniček, které na závěr ozdobte špetkou mleté skořice. Podrobný recept <a href="https://www.countrylife.cz/ovesny-chai" onclick="window.open(this.href);return false;" onkeypress="window.open(this.href);return false;">zde</a></li><li>zálivka na salát - z medu, olivového oleje a oleje z praženého sezamu, umeocta a čerstvě vymačkané pomerančové šťávy nebo zálivka s hořčicí - recept <a href="https://www.countrylife.cz/horcicno-medova-zalivka-s-olivovym-olejem" onclick="window.open(this.href);return false;" onkeypress="window.open(this.href);return false;">zde</a></li><li>marináda - miso a tamari dobře ladí s medem. Potřete surovinu vybranou směsí a pečte v troubě nebo grilujte</li></ul><p>Med přirozeně krystalizuje. Při ztekuťování medu byste ho neměli zahřát víc než na 40-50 stupňů. Když se tohoto pravidla budete držet, můžete med ohřívat opakovaně, nic se mu nestane.</p><p>Med se nekazí. Díky vysokému obsahu cukru se v něm nemnoží bakterie a díky nízkému obsahu vody se v něm nemohou uchytit kvasinky.<br /><br />Pastovaný med vzniká úpravou medu za studena, řízenou krystalizací - speciálním, dlouhým mícháním. Zachovává si hodnotné biologicky cenné aktivní látky. Má pastovitou až krémovou konzistenci s jemným perleťovým leskem a je velmi vhodný pro natírání na pečivo, protože se dobře nabírá a nestéká.</p> |
Návod k použití: | K přímé spotřebě. Krystalizace je přirozená vlastnost medu a známka jeho pravosti. Rozpouštějte ve vodě do 40 °C. |
Nutriční údaje: | <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>1394kJ/333kcal. Tuky:0,1g. z toho nasycené mastné kyseliny:0,01g. Sacharidy:81,7g. z toho cukry:80,1g. Vláknina:0,0g. Bílkoviny:0,3g. Sůl:0,01g</p> |
Doplňkové údaje: | <p><strong>Skladování:</strong>Skladujte v temnu při teplotě do 25 °C.<br /><strong>Legislativní zařazení:</strong> |
Rostlinný produkt: | ANO |
Přirozeně bezlepkový: | ANO |
Bez přidaného cukru: | ANO |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář