Kroupy ječné 500 g BIO PROBIO
Související produkty
Detailní popis produktu
Tradiční ječné kroupy v biokvalitě. Hodí se na polévku, pomazánku, kaši nebo jako příloha. Chutné naslano i nasladko. Po uvaření velmi nabydou na objemu.Doplňkové parametry
Kategorie: | Ostatní |
---|---|
Hmotnost: | 0.515 kg |
Počet kusů v balení (kartonové množství): | 14 |
Jedná se o BIO výrobek?: | ANO |
Jedná se o Fairtrade výrobek?: | NE |
Nutriční hodnoty: | <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>1480kJ/350kcal. Tuky:2,8g. z toho nasycené mastné kyseliny:0,5g. Sacharidy:68,0g. z toho cukry:0,7g. Vláknina:7,4g. Bílkoviny:9,2g. Sůl:0,0g</p> |
Složení produktu: | JEČMEN*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství |
Minimální trvanlivost: | 76 |
Země původu: | Evropská unie |
Certifikační organizace: | CZ-BIO-001 |
EANs: | 08595582419040, 8594008912721, 08594008912721, 8595582419040, 8594008913674, 8595582419033 |
Podrobná specifikace: | <!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2018-01-24T14:42:42 --><p><strong>Využití</strong></p><ul><li>polévka - osmažte nakrájenou cibuli a česnek, přidejte sladkou i pálivou papriku a bobkový list, také nakrájené brambory, mrkev a petržel, zalijte vývarem a vařte, pak přidejte předem uvařené ječné kroupy, špaldu, cizrnu a fazole, povařte, zahusťte a ochuťte</li><li>kroupový kuba - na pánev nasypte kroupy, cibuli, sušené hříbky a zalijte vodou, osolte a duste doměkka, po vyvaření vody přidejte majoránku, utřený česnek, podávejte s kyselým zelím</li><li>salát - uvařené kroupy smíchejte s rajčátky, pórkem, paprikou, rukolou a petrželovou natí, zalijte podmáslím s prolisovaným česnekem a solí, zasypte slunečnicovým semínkem</li><li>příloha - z krup můžete připravit originální přílohu k masu nebo zelenině</li><li>placky - uvařené a namleté kroupy skvěle lepí a jsou dobrým základem karbanátků či sekané</li><li>kaše - zcela doměkka uvařené kroupy dobře poslouží jako kaše, dochucujte dle libosti naslano i nasladko</li><li>pomazánka - trochu rozvařte kroupy, osmahněte cibulku, česnek, kmín s pepřem a solí, stáhněte z plotny a přidejte sušené lahůdkové droždí, kroupy smíchejte se směsí z pánve, s trochou hořčice a rozmixujte, dle potřeby dejte vodu a olej, nakonec vmíchejte posekaný koriandr a petržel</li></ul><p>Před vařením kroupy properte ve vlažné vodě a poté sceďte. Následné kroupy zalijte vodou, které by mělo být aspoň čtyřikrát více než krup. Ve vodě je nechte asi 30 minut odstát a poté je začněte vařit. Kroupy značně nabydou na objemu a změknou. Pokud přidáváte kroupy do polévky, omáčky nebo teplého zeleninového jídla, vždy je předtím uvařte zvlášť. Polévka nebo jídlo by se vám mohlo vařením krup zakalit.</p><p>Kroupy jsou ječná lehce obroušená zrna. Lze je nazvat jako "polo-celozrnný produkt", jelikož obsahují část obalu a celý klíček. Zajímavostí je, že kroupy jsou velmi oblíbené u hráčů National Football League, kteří je konzumují vždy den před zápasem. Zrno ječmene tvoří pět částí: 2 vrstvy nestravitelných slupek, aleuronová vrstva, endosperm a střed se škrobem.</p><p>Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.</p><p> </p> |
Návod k použití: | Před přípravou kroupy propláchněte, vložte do hrnce se studenou vodou, osolte, přidejte kapku oleje a vařte pod poklicí bez míchání. Po 20–30 min. vaření je zrno křupavé, po 50 minutách rozvařené a vhodné do pomazánek a nákypů. Po uvaření nechte 5 minut dojít. |
Výživové údaje na 100 g: | Energetická hodnota: 1480 kJ / 350 kcal. Tuky: 2,8 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0,5 g. Sacharidy: 68,0 g. Z toho cukry: 0,7 g. Vláknina: 7,4 g. Bílkoviny: 9,2 g. Sůl: 0,0 g. |
Skladování: | Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu nejvýše 75 %. |
Legislativní zařazení: | Mlýnský obilný výrobek - kroupy. |
Rostlinný produkt: | ANO |
Bez přidaného cukru: | ANO |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář