Karobový prášek tmavý 500 g BIO COUNTRY LIFE
Související produkty
Detailní popis produktu
Karob je zajímavou alternativou čokolády v biokvalitě. Tmavý je více pražený než světlý. Široké využití v kuchyni podobně jako klasické kakao. Vytvoříte z něj pečené i nepečené dezerty, domácí nutellu nebo tradiční cukroví.Doplňkové parametry
Kategorie: | Sladidla |
---|---|
Záruka: | 14 měsíců |
Hmotnost: | 0.528 kg |
Počet kusů v balení (kartonové množství): | 12 |
Jedná se o BIO výrobek?: | ANO |
Jedná se o Fairtrade výrobek?: | NE |
Nutriční hodnoty: | <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>1172kJ/282kcal. Tuky:0,9g. z toho nasycené mastné kyseliny:0,3g. Sacharidy:40,0g. z toho cukry:28,0g. Vláknina:49,0g. Bílkoviny:3,9g. Sůl:0,01g</p> |
Složení produktu: | Karobový prášek tmavý*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství |
Minimální trvanlivost: | 365 |
Země původu: | Španělsko |
Certifikační organizace: | CZ-BIO-001 |
EANs: | 8595016509996, 8595016590215, 18595016509993 |
Podrobná specifikace: | <!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2019-01-24T19:46:29 --><p><strong>Využití:</strong></p><ul><li>pečení - všude tam, kam byste při pečení dali kakao, můžete dát karob</li><li>nepečené dezerty - příklad nepečeného dezertu z karobu najdete v časopise <a href="https://issuu.com/countrylife.cz/docs/casopis_dobroty05_podzim2013_web?e=26874338/42878894">Dobroty podzim 2013</a> na str. 9 (raw mandlovo-pekanový dezert)</li><li>pomazánky - jak udělat tuto sladkou pomazánku zjistíte v <a href="https://issuu.com/countrylife.cz/docs/casopis_dobroty14_zima-2015-16_web?e=26874338/42629849">Dobrotách zima 2015-16</a> na str. 5 (zdravá nutella alias karobella) nebo v <a href="https://issuu.com/countrylife.cz/docs/casopis_dobroty17_podzim2016_web?e=26874338/40444459">Dobrotách podzim 2016</a> na str. 23 (cizrnová karobela)</li><li>cukroví - v časopise <a href="https://issuu.com/countrylife.cz/docs/casopis_dobroty14_zima-2015-16_web?e=26874338/42629849">Dobroty zima 2015-16</a> také najdete na str. 30 recept na karobové pralinky</li><li>kaše - místo kakaa můžete na ochucení kaše použít karob</li><li>nápoje - karob přidejte třeba do smoothie nebo se inspirujte receptem na ovesný chai v časopise <a href="https://issuu.com/countrylife.cz/docs/casopis_dobroty06_zima2013-14_web?e=26874338/42878872">Dobroty zima 2013-14</a> na str. 23</li><li>karobové kuličky - 100 g kešu, 50 g sušených meruněk, 60 g datlí, 40 g loupaného konopného semínka, 1 lžičku kůry z biopomeranče, 2 lžíce šťávy z biopomeranče, 2 lžíce kokosového oleje a 2 lžíce karobového prášku rozmixujte, tvarujte kuličky, obalujte v karobu</li></ul><p>Karob (svatojánský chléb) je chutnou alternativou kakaa. Pochází ze stromu s názvem rohovník obecný, který roste hlavně na Středním východě. Zde se pěstuje už nejméně 4 000 let. Vzhledem k přirozeně nasládlé chuti nevyžaduje karob obohacení cukrem. Díky jemné konzistenci není třeba ani přidávat velké množství tuku, což je při výrobě čokolády běžné. <br /> <br />Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.<br /></p> |
Návod k použití: | V receptech používejte místo kakaa a čokolády. |
Výživové údaje na 100 g: | Energetická hodnota: 1172 kJ / 282 kcal. Tuky: 0,9 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0,3 g. Sacharidy: 40,0 g. Z toho cukry: 28,0 g. Vláknina: 49,0 g. Bílkoviny: 3,9 g. Sůl: 0,01 g. |
Skladování: | Při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70%. |
Legislativní zařazení: | Karobový prášek tmavý. |
Rostlinný produkt: | ANO |
Přirozeně bezlepkový: | ANO |
Bez přidaného cukru: | ANO |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář