Kanadská brusinka mletá sušená mrazem - lyofilizovaná 50g + Při koupi 12 a více kusů 3% Sleva
Související produkty
Detailní popis produktu
Kanadská brusinka, lat. Vaccinium macrocarpon, plod lyofilizovaný mletý. Výhodou prášku je velice snadná příprava.
Klikva velkoplodá je malý plíživý keřík dorůstající výšky až jeden metr. Domovinou jí je Severní Amerika, odtud pochází její nejznámější název „kanadská brusinka”. Ceněná a pěstovaná je především pro své chutné plody, které se velikostně dají přirovnat k angreštu, avšak barva je načervenalá, až červená.
Kanadská brusinka mletá od Salvia Paradise® je sušena mrazem. Vakuové vymrazování neboli lyofilizace je nejšetrnější způsob zpracování ovoce. Lyofilizované ovoce si zachovává až 90 % obsahových látek, vitamíny, chuť i aroma čerstvého ovoce. Kanadská brusinka obsahuje tzv. proanthokyanidiny (PAC).
O účincích kanadské brusinky a obsahové látce PAC se dozvíte ve volně dostupných publikacích.
Tradiční užití:
Jednu čajovou lžičku prášku rozmícháme ve vodě a vypijeme. Užíváme 3× denně. Doporučujeme vyzkoušet jako přísadu do ovocných koktejlů, které kanadská brusinka obohatí o vynikající svěží chuť.
TIP na přípravu: Do sklenice s práškem přidáme pouze 2× více vody nežli prášku a rozmícháme na pastu, kterou rozředíme tekutinou – nevznikají hrudky.
Tabulka nutričních hodnot:
|
Nutriční hodnoty ve 100 g |
Ve 3 g (v DD**) |
Energetická hodnota |
1 416 kJ/337 kcal |
43 kJ/10 kcal |
Bílkoviny |
1,7 g |
0,05 g |
Tuky |
1,45 g |
0,04 g |
- z toho nas. mast. kyseliny |
0,4 g |
0 g |
Sacharidy |
67,2 g |
2,0 g |
- z toho cukry |
34,7 g |
1,0 g |
Vláknina |
24 g |
0,7 g |
Sůl |
0,03 g |
0 g |
** DD – denní dávka
Složení: 100% brusinka mletá, mrazem sušená, bez přísad a konzervačních látek
Skladování: Uchovávejte při pokojové teplotě, zabraňte styku se vzdušnou vlhkostí. Pečlivě uzavírejte.
Upozornění: Balení obsahuje 1 desikant, který pohlcuje vzdušnou vlhkost.
Surovina pro přípravu bylinného čaje – nálevu
Doplňkové parametry
Kategorie: | Sušené mrazem |
---|---|
Hmotnost: | 0.06 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.