Jidášovo ucho + Při koupi 12 a více kusů 3% Sleva

Tip Množstevní slevy
Neohodnoceno
od 69 Kč –2 %
Jidášovo ucho  + Při koupi 12 a více kusů 3% Sleva
od 69 Kč –2 % od 67,50 Kč od 60,30 Kč bez DPH

Zvolte variantu

 Hirneola auricula judae - Jidášovo ucho   Jidášovo ucho je hojně rostoucí houba, rosolovitého, jemného až lepkavého povrchu. Dlouho byla považována za nejedlou houbu a  nebyla v zpracovávána jako pokrm. Až  ve dvacátém století si začala vybojovávat své m...

Detailní informace

Balení: 50 g
Skladem (expedice 1-5 dní)
Můžeme doručit do: 28.11.2024
69 Kč
67,50 Kč
60,30 Kč bez DPH
Balení: 1000 g
Skladem (expedice 1-5 dní)
Můžeme doručit do: 28.11.2024
979 Kč
957,60 Kč
855 Kč bez DPH
Balení: 100 g
Skladem (expedice 1-5 dní)
Můžeme doručit do: 28.11.2024
128 Kč
125,20 Kč
111,80 Kč bez DPH
Balení: 200 g
Skladem (expedice 1-5 dní)
Můžeme doručit do: 28.11.2024
236 Kč
230,80 Kč
206,10 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Jidášovo ucho (lat. Hirneola auricula judae) je hojně rostoucí houba rosolovitého, jemného, až lepkavého povrchu. Dlouho byla považována za nejedlou houbu a nebyla zpracovávána jako pokrm. Až ve dvacátém století si začala vybojovávat své místo. Jidášovo ucho roste po celém světě. Roste na starším dřevě, nejčastěji na kmenech bezu. Název pramení z mínění, že právě na bezu se oběsil zrádce Jidáš Iškariotský. Od bezu pramení také jeho další název Bolcovitka bezová. Zatímco na západě není Jidášovo ucho příliš konzumováno, v Číně je velice ceněno, a to nejen v gastronomii.

Houby jako Jidášovo ucho, Hlíva ústřičná a Shiitake jsou velice vhodným doplňkem stravy pro svou vynikající chuť. Právě díky vynikající chuti lze nenásilně tyto houby přidávat a obohacovat s nimi běžné pokrmy, a maximálně tak využít jejich vlastností.

Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o účincích této houby na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích nebo v herbáři.

Tradiční užití: Jidášovo ucho je nutné před konzumací nechat projít varem. Používá se do pikantních směsí s masem, do polévek, do zelného salátu, jako pochutina má širokou škálu využitelnosti. Vzhledem ke schopnosti pohlcovat vlhkost se například namletý výborně hodí na zahušťování polévek a omáček.

Surovina pro individuální použití

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.