Hummus - cizrnová pomazánka original 150 g BIO I LOVE HUMMUS
Související produkty
Detailní popis produktu
Arabská pochoutka v biokvalitě. Základní ingrediencí je cizrna, která je oblíbená pro svůj vysoký obsah bílkovin. Hummus se podává jako samostatné jídlo, omáčka nebo příloha k zelenině. Produkt je 100% přírodní, neobsahuje konzervanty, glutamany, živočišné produkty ani lepek. Znovu uzavíratelný obal se hodí na cesty.Doplňkové parametry
Kategorie: | Pomazánky, saláty a paštiky |
---|---|
Hmotnost: | 0.173 kg |
Počet kusů v balení (kartonové množství): | 8 |
Jedná se o BIO výrobek?: | ANO |
Jedná se o Fairtrade výrobek?: | NE |
Nutriční hodnoty: | <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>874kJ/209kcal. Tuky:15,0g. z toho nasycené mastné kyseliny:2,2g. Sacharidy:8,9g. z toho cukry:0,3g. Vláknina:7,5g. Bílkoviny:7,5g. Sůl:1,1g</p> |
Složení produktu: | Vařená cizrna* 55 %, SEZAMOVÁ pasta* (tahini), pitná voda, citronová sťáva*, extra panenský olivový olej*, mořská sůl, koření*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství |
Minimální trvanlivost: | 15 |
Země původu: | EU / Mimo EU |
Certifikační organizace: | CZ-BIO-003 |
EANs: | 8594181280716, 8594181280747 |
Podrobná specifikace: | <!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2021-01-29T10:32:49 --><p>Hummus skvěle poslouží jako rychlá večeře pro rodinu nebo jako specialita pro nečekanou návštěvu. Tradičně se podává s pita chlebem a falafelem, dát si ho ale můžete i se zeleninou nebo krekry a nebo ho využít do tortill či sendvičů. Používá se také jako základ pizzy nebo bezlepková přísada do omáček.</p><p><strong>Využití:</strong></p><ul><li>pomazánka - hummus podávejte namazaný na pečivu například se zeleninovým salátem</li><li>dip - hummus můžete dochutit citronovou šťávou a chilli papričkami, získáte tak pikantní dip třeba ke grilované zelenině</li><li>omáčka - uvařili jste si pohanku s pečenou zeleninou a je to suché? přidejte hummus jako omáčku a máte výborné jídlo</li><li>příloha - hummus má jemnou chuť a může sloužit jako kašovitá příloha k vašim oblíbeným pokrmům</li><li>základ pizzy - hummus může tvořit základ pizzy místo rajčatového protlaku</li></ul><p>Hummus si samozřejmě můžete z vařené cizrny připravit sami. <a href="https://www.countrylife.cz/vareni-lustenin" onclick="window.open(this.href);return false;" onkeypress="window.open(this.href);return false;">Vaření luštěnin</a> ale často dlouho trvá a luštěniny je někdy třeba i předem namáčet.</p><p>Hummus pochází z Levanty, což je oblast Východního Středomoří. Tradičně se vyrábí z vařené cizrny, sezamové pasty tahini, olivového oleje, citronové šťávy a česneku. I když pochází z oblasti Středního Východu, je v současnosti oblíbený po celém světě. Nejstarší recept na tuto pochoutku byl zaznamenán v Egyptě již ve 13. století.</p><p>Malá rodinná firma I LOVE HUMMUS sídlí v Čechách. Jejím cílem je poskytnout lidem možnost lépe jíst a lépe se i cítit. Nabízí kvalitní a plnohodnotné výrobky, které jsou připravovány s láskou. Jejich snahou je také rozšířit povědomí o recyklování, kvalitě vody a obnovitelných zdrojích. Sami kompostují a třídí, využívají vodu z vlastního zdroje a v budoucnu plánují přejít na solární elektřinu. Kromě originálního hummusu vytvořili recept rajčatového hummusu, hummusu s karamelizovanou cibulkou nebo s černými olivami.</p><p>Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.</p><p>Zajímá vás více o ekologickém zemědělství? Přečtěte si články v našem <a href="https://www.countrylife.cz/bioserial">bioseriálu</a>.</p> |
Návod k použití: | K přímé spotřebě. |
Výživové údaje na 100 g: | Energetická hodnota: 874 kJ / 209 kcal. Tuky: 15,0 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 2,2 g. Sacharidy: 8,9 g. Z toho cukry: 0,3 g. Vláknina: 7,5 g. Bílkoviny: 7,5 g. Sůl: 1,1 g. |
Skladování: | Uchovejte při teplotě od 1 °C do 7 °C. |
Rostlinný produkt: | ANO |
Bez lepku: | ANO |
Bez přidaného cukru: | ANO |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář