Hrách zelený půlený 500 g BIO COUNTRY LIFE
Související produkty
Detailní popis produktu
Zelený hrách loupaný a půlený má výhodu, že je rychle uvařený. Nemusíte ho předem namáčet, jen propláchnout. Skvělou krémovou polévku nebo kaši vykouzlíte za pár minut. Vychutnejte si ho v biokvalitě.Doplňkové parametry
Kategorie: | Hrách |
---|---|
Záruka: | 18 měsíců |
Hmotnost: | 0.519 kg |
Počet kusů v balení (kartonové množství): | 14 |
Jedná se o BIO výrobek?: | ANO |
Jedná se o Fairtrade výrobek?: | NE |
Nutriční hodnoty: | <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>1236kJ/302kcal. Tuky:1,4g. z toho nasycené mastné kyseliny:0,3g. Sacharidy:41,0g. z toho cukry:3,5g. Vláknina:17,0g. Bílkoviny:23,0g. Sůl:0,06g</p> |
Složení produktu: | Hrách zelený půlený*. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství |
Minimální trvanlivost: | 365 |
Země původu: | Itálie |
Certifikační organizace: | CZ-BIO-001 |
EANs: | 8595016502317, 18595016592315, 8595016592318 |
Podrobná specifikace: | <!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2017-03-02T10:28:31 --><p>Mnoho zajímavého se o luštěninách dozvíte v časopise <a href="https://www.countrylife.cz/dobroty-podzim-2016-1479206918">Dobroty podzim 2016</a>.<br /><strong>Využití:</strong></p><ul><li>hrachovka s polentovými krutonky a kokosovou slaninou - recept na tuto polévku najdete v časopise <a href="https://www.countrylife.cz/dobroty-podzim-2016-1479206918">Dobroty podzim 2016</a></li><li>kaše - při mixování je potřeba přidat dostatečně množství vody, aby vám nevznikla mouka</li><li>karbanátky - z rozemletého vařeného hrachu, vejce, česneku, bylinek a soli a pepře vytvarujte placky, které smažte na oleji nebo je upečte v troubě, můžete do těsta přidat i houby</li><li>španělský hrách - uvařte hrách s tymiánem, mrkví a celerem do měkka, poté zahusťte moukou, osolte a podávejte</li><li>příloha - hrách dobře chutná uvařený a smíchaný s rýží a restovanými houbami</li></ul><p>Hrách není potřeba namáčet a vaří se cca 35 minut. Jedná se v Evropě o dobře známou luštěninu již od 6. století. Při správném vaření se zelený hrách nemá tendenci rozvářet a po dovaření je pevný na skus. Pří mixování nevytváří krém, ale spíše mouky, protože má pevnější konzistenci. Pokud máte problém s nadýmáním, můžete při vaření přidat saturejku nebo bazalku. </p><p>Hrách pochází z rostliny s názvem hrách setý, která pochází z východního Středomoří. Hrách jsou semena rostliny nacházející se v luscích. Běžně zplaňuje a není náročná na půdu. V Německu je hrachová polévka dokonce téměř národním jídlem. </p><p>Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.</p><p> </p><p> </p> |
Návod k použití: | Loupaný a půlený hrách se před vařením nemusí namáčet, jen propláchněte. Uvařený je za 35 - 40 minut. |
Výživové údaje na 100 g: | Energetická hodnota: 1236 kJ / 302 kcal. Tuky: 1,4 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0,3 g. Sacharidy: 41,0 g. Z toho cukry: 3,5 g. Vláknina: 17,0 g. Bílkoviny: 23,0 g. Sůl: 0,06 g. |
Skladování: | Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %. |
Legislativní zařazení: | Luštěniny – hrách zelený. |
Rostlinný produkt: | ANO |
Přirozeně bezlepkový: | ANO |
Bez přidaného cukru: | ANO |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář