Hořec žlutý kořen + Při koupi 12 a více kusů 3% Sleva
Související produkty
Detailní popis produktu
Hořec žlutý (lat. Gentiana lutea) používali k podpoře trávení již staří Egypťané, Řekové i Římané. Hořec, jinak nazývaný gencián. Zejména ve středověku se stala rostlina velmi populární, jelikož je mnohem šetrnější a nedráždí tolik střeva jako jiné byliny podporující trávení. Hořec je často přidáván do různých likérů, vermutu a jiných alkoholických nápojů na podporu trávení. Doporučuje užívat pro celkové osvěžení těla.
Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o dalších pozitivních účincích této rostliny na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích na internetu či v literatuře.
Tradiční použití: Odvar připravíme z jedné lžičky kořene na 500 ml. Přivedeme ho k varu a vaříme 30 min. Pro hořkou chuť se doporučuje přidat med. Výborně se hodí pro přípravu tinktury.
Upozornění: Není vhodný pro těhotné a kojící ženy a lidi trpící na vysoký krevní tlak.
Surovina pro přípravu bylinného čaje – nálevu
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.