Garam masala + Při koupi 12 a více kusů 3% Sleva
Související produkty
Detailní popis produktu
Garam masala je směs koření, která je oblíbená především v Indii. Pochází ze severovýchodu Indie – z Rádžasthánu. Je součástí mnoha tamních pokrmů, jako je pilaf či birjuní. Je vhodná jako přísada do jogurtových pokrmů. Garam masala má příjemné, svěží aroma. Chuť samotné směsi je kmínová s nádechem kurkumy, lehce pikantní, celkově vyvážená. Neobsahuje sůl.
Složení: Koriandr, kmín římský, kurkuma, chilli, fenykl, skořice, bobkový list, kardamom, muškátový květ, muškátový ořech, hřebíček, pískavice, pepř bílý.
Použití:
Garam masala se výborně hodí do masité i vegetariánské kuchyně. Jedná se o univerzální kořenicí směs. Doporučuje se na grilovaná a rožněná masa či minutky, dále do mas mletých i k přípravě pečeného kuřete. Doladí chuť luštěnin, především fazolí a čočky, a dobře se vyjímá i v rýžových pokrmech.
Aloo Matar
Na dvě porce potřebujeme:
- ¼ šálku rostlinného oleje,
- 2 ks středně velké cibule,
- 1 lžíci česnekovozázvorové pasty,
- 1 bobkový list,
- 4 ks velké brambory,
- 1 šálek hrášku,
- ½ šálku rajského protlaku,
- 1,5 lžičky garam masala,
- 1,5 lžičky papriky,
- 1 lžičku soli a cukru,
- 2 lžíce nasekaného koriandru.
Postup: Na pánvi wok rozehřejeme na mírném ohni olej a přidáme nakrájenou cibuli, pastu a bobkový list. Vaříme, dokud cibule nezměkne a poté smícháme s hráškem a oloupanými bramborami nakrájenými na malé kousky. Přiklopíme a vaříme, dokud brambory nezměknou – cca 15 min. Poté vyjmeme bobkový list, přidáme rajčatový protlak, garam masala, papriku, sůl, cukr a vaříme dalších 10 min. Nakonec přimícháme koriandr a povaříme 2 min. Můžeme podávat.
Skladování: Uchovávejte v suchu a pečlivě uzavírejte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.