Čočka červená celá neloupaná 500 g BIO COUNTRY LIFE
Související produkty
Detailní popis produktu
Červená čočka neloupaná je drobná luštěnina, kterou si zamilujete stejně, jako její loupanou variantu. Při vaření se nerozpadne, což oceníte zejména v polévkách a zelenino-luštěninových pokrmech typu kari.Doplňkové parametry
Kategorie: | Čočka |
---|---|
Záruka: | 22 měsíců |
Hmotnost: | 0.519 kg |
Počet kusů v balení (kartonové množství): | 14 |
Jedná se o BIO výrobek?: | ANO |
Jedná se o Fairtrade výrobek?: | NE |
Nutriční hodnoty: | <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>1146kJ/270kcal. Tuky:1,6g. z toho nasycené mastné kyseliny:0,0g. Sacharidy:41,0g. z toho cukry:1,1g. Vláknina:0,0g. Bílkoviny:23,0g. Sůl:0,01g</p> |
Složení produktu: | Čočka červená*. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství |
Minimální trvanlivost: | 365 |
Země původu: | Turecko |
Certifikační organizace: | CZ-BIO-001 |
EANs: | 18595016588509, 8595016588502, 8595016587505 |
Podrobná specifikace: | <!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2017-12-11T12:33:15 --><p>Spoustu zajímavých informací o čočce najdete v podzimním časopise <a href="https://issuu.com/countrylife.cz/docs/casopis_dobroty17_podzim2016_web?e=26874338/40444459">Dobroty 2016</a>.</p><p>Připravovat ji můžete stejně jako ostatní druhy čočky, možnosti jsou opravdu rozmanité. Při vaření můžete namočit na 2 hodiny, pak vařte 10 minut, bez namáčení 20–25 minut.</p><p><strong>Využití:</strong></p><ul><li>polévky - čočku přideje do zeleninové polévky</li><li>kaše - po uvaření čočku jednoduše rozmixujte, případně přidejte horkou vodu pro hladší konzistenci, dochucujte dle libosti kořením</li><li>rizoto - s bulgurem a dalšími klasickými přísadami, které běžně dáváte do rizota, vytvoříte z čočky výborné a snadné jídlo</li><li>salát - vychladlá uvařená čočka se může přidat i do studeného salátu, dobře se hodí například k brokolici a rýži</li><li>placky - vychladlou čočku kombinujte s bylinkami, česnekem, chilli, červenou cibulí a zasypte rýžovou moukou, vytvořte placičky a usmažte na pánvi</li><li>zapečená - čočku můžete zapékat podobně jako mleté maso, např. na lasagne nebo musaku</li><li>v omáčce - čočka může skvěle nahradit maso v omáčce</li><li>do pečiva - trochu méně uvařená čočku přidejte do těsta a nechte upéct, v pečivu chutná podobně jako oříšky</li></ul><p>Červená čočka pochází z Turecka a postupně se rozšířila do celé Asie a dnes už i Evropy. U nás se stále jedná o trochu exotickou surovinu pro přípravu jídel. Oblíbená je značně v Indii, kde čočka na talíři nahrazuje maso, protože velkou část populace tvoří vegetariáni. Rostlina plodící čočku je asi 40 cm vysoká a její semena najdeme v luscích.</p><p>Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.<br /></p> |
Návod k použití: | Červenou čočku celou neloupanou namočte na 2 hodiny, propláchněte a vařte do měkka 10-15 minut. |
Výživové údaje na 100 g: | Energetická hodnota: 1146 kJ / 270 kcal. Tuky: 1,6 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0,0 g. Sacharidy: 41,0 g. Z toho cukry: 1,1 g. Vláknina: 0,0 g. Bílkoviny: 23,0 g. Sůl: 0,01 g. |
Skladování: | Skladujte při relativní vlhkosti do 70 %. |
Legislativní zařazení: | Luštěniny – čočka drobnozrnná. |
Rostlinný produkt: | ANO |
Přirozeně bezlepkový: | ANO |
Bez přidaného cukru: | ANO |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář