Čočka černá beluga 500 g BIO COUNTRY LIFE
Související produkty
Detailní popis produktu
Černá čočka s bílým vnitřkem je nejdrobnějším druhem čočky. Po uvaření má tmavou hnědo-zelenou barvu a zachovává si svůj tvar. Má příjemnou sotva znatelnou mořskou chuť, hodí se do kombinace s mořskými řasami, do miso polévky, do salátů, ale i všude jinde.Doplňkové parametry
Kategorie: | Čočka |
---|---|
Záruka: | 22 měsíců |
Hmotnost: | 0.519 kg |
Počet kusů v balení (kartonové množství): | 14 |
Jedná se o BIO výrobek?: | ANO |
Jedná se o Fairtrade výrobek?: | NE |
Nutriční hodnoty: | <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>1247kJ/304kcal. Tuky:1,6g. z toho nasycené mastné kyseliny:0,2g. Sacharidy:41,0g. z toho cukry:1,1g. Vláknina:17,0g. Bílkoviny:23,0g. Sůl:0,02g</p> |
Složení produktu: | Čočka černá beluga*. Může obsahovat stopy lepku a sóji. *produkt kontrolovaného ekologického zemedělství |
Minimální trvanlivost: | 365 |
Země původu: | Kanada |
Certifikační organizace: | CZ-BIO-001 |
EANs: | 8595016547981, 8595016547974, 18595016547988 |
Podrobná specifikace: | <!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2021-12-07T14:12:47 --><p><br />Nevšední ozdoba každého salátu, rizota nebo polévky. Drží tvar a skvěle vypadá!</p><p>Čočku nemusíte namáčet, stačí ji 20 minut povařit. Pokud chcete zkrátit dobu vaření na 10 minut, namočte čočku na 2 hodiny. Beluga krásně kontrastuje s barvami ostatních surovin v pokrmech. Podobá se kaviáru ještě více než tmavozelená čočka, koneckonců byla podle kaviáru beluga také pojmenována. Pravděpodobně pochází z oblasti dnešní Sýrie. Beluga při vaření pouští barvu, připravte se na krásně světle tyrkysovou vodu.</p><p><strong>Recepty:</strong></p><ul><li>Waldorfský salát s brokolicí a čočkou beluga - recept najdete v časopise <a href="https://issuu.com/countrylife.cz/docs/casopis_dobroty17_podzim2016_web?e=26874338/40444459" onclick="window.open(this.href);return false;" onkeypress="window.open(this.href);return false;">Dobroty podzim 2016</a> na str. 19</li><li>polévky - čočku přideje do zeleninové polévky</li><li>kaše - po uvaření čočku jednoduše rozmixujte, případně přidejte horkou vodu pro hladší konzistenci, dochucujte dle libosti kořením</li><li>rizoto - s bulgurem a dalšími klasickými přísadami, které běžně dáváte do rizota, vytvoříte z čočky výborné a snadné jídlo</li><li>placky - vychladlou čočku kombinujte s bylinkami, česnekem, chilli, červenou cibulí a zasypte rýžovou moukou, vytvořte placičky a usmažte na pánvi</li><li>zapečená - čočku můžete zapékat podobně jako mleté maso, např. na lasagne nebo musaku</li><li>v omáčce - čočka může skvěle nahradit maso v omáčce</li><li>do pečiva - trochu méně uvařená čočku přidejte do těsta a nechte upéct, v pečivu chutná podobně jako oříšky</li></ul><p>Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.</p><p>Zajímá vás více o ekologickém zemědělství? Přečtěte si články v našem <a href="https://www.countrylife.cz/bioserial" onclick="window.open(this.href);return false;" onkeypress="window.open(this.href);return false;">bioseriálu</a>. </p> |
Návod k použití: | Černou čočku namočte na 2 hodiny, propláchněte a vařte do měkka 10-15 minut, bez namáčení 15-20 minut. |
Výživové údaje na 100 g: | Energetická hodnota: 1247 kJ / 304 kcal. Tuky: 1,6 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0,2 g. Sacharidy: 41,0 g. Z toho cukry: 1,1 g. Vláknina: 17,0 g. Bílkoviny: 23,0 g. Sůl: 0,02 g. |
Skladování: | Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti do 65 %. Nevystavujte přímým slunečním paprskům. |
Legislativní zařazení: | Luštěniny – čočka drobnozrnná. |
Rostlinný produkt: | ANO |
Přirozeně bezlepkový: | ANO |
Bez přidaného cukru: | ANO |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář