Bulgur špaldový 250 g BIO COUNTRY LIFE
Související produkty
Detailní popis produktu
Bulgur je naklíčená, usušená, nahrubo rozlámaná a uvařená pšenice. Vypadá jako kuskus a i se podobně připravuje. Má příjemnou obilnou vůni a sladkou oříškovou chuť. Hodí se do rizot, nádivek, polévek, salátů nebo kaší.Doplňkové parametry
Kategorie: | Ostatní |
---|---|
Záruka: | 12 měsíců |
Hmotnost: | 0.267 kg |
Počet kusů v balení (kartonové množství): | 14 |
Jedná se o BIO výrobek?: | ANO |
Jedná se o Fairtrade výrobek?: | NE |
Nutriční hodnoty: | <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>1455kJ/344kcal. Tuky:2,4g. z toho nasycené mastné kyseliny:0,4g. Sacharidy:62,9g. z toho cukry:0,62g. Vláknina:0,0g. Bílkoviny:13,2g. Sůl:0,0g</p> |
Složení produktu: | PŠENICE špalda*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství |
Minimální trvanlivost: | 243 |
Země původu: | Německo |
Certifikační organizace: | CZ-BIO-001 |
EANs: | 8595016528430, 8595016500436, 18595016528437 |
Podrobná specifikace: | <!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2019-09-03T13:44:40 --><p>Vyniká v salátech s bylinkami, olivovým olejem a nadrobno nakrájenou zeleninou.</p><p>Pšenice špalda je starý druh pšenice. Špaldový bulgur má na rozdíl od klasického pšeničného chuť do oříškova a také menší obsah lepku. Je skvělý, když chcete svůj jídelníček obohatit o novou potravinu.</p><p>Je skvělý jako příloha, ve formě "rizota", s pečenou i dušenou zeleninou nebo jako náplň do plněných paprik. Můžete ho přidat do teplých i studených salátů nebo zavařit do polévky. Zvýšíte tak vydatnost i energetickou hodnotu jídel. Je ideální surovinou pro ty, kteří nemají moc času na vaření, ale zároveň jim není jedno, co jí a snaží se dodržovat zdravý životní styl. Pšeničný bulgur je univerzální surovina, která se ve vaší kuchyni neztratí.<br /><br />O bulguru se hodně dozvíte v časopise <a href="https://issuu.com/countrylife.cz/docs/casopis_dobroty06_zima2013-14_web?e=26874338/42878872">Dobroty Zima 2013-14</a>. Najdete zde i recept na švestkovo-pomerančový bulgur na str. 8.</p><p><strong>Využití:</strong></p><ul><li>rizoto - použijte bulgur místo rýže a smíchejte ho s oblíbenou zeleninou nebo s houbami</li><li>nádivka - bulgur nakombinujte například s paprikou, restovanou cibulkou, bazalkou a petrželkou</li><li>polévka - bulgur přidávejte do polévky třeba místo těstovin, stačí ho vložit do polévky ke konci vaření a povařit ho v polévce jen 10 minut</li><li>salát - zkuste smíchat uvařený bulgur s avokádem, ledovým salátem, cizrnou a balkánským sýrem, dochucujte solí, pepřem a citrónovou šťávou</li><li>kaše - namočte datle do horké vody, nechte odstát, poté přidejte další vodu, přiveďte k varu a následně přisypte bulgur, trochu skořice a vařte 15 minut, po dovaření můžete přidat i arašídové máslo pro krémovitou konzistenci</li></ul><p>Příprava bulguru je velmi snadná a podobná jako u kuskusu. Většinou spotřebuje až trojnásobek vody a můžete ho buď vařit 15 minut v kuse nebo stačí jen 5 minut a nechat ho dojít pod pokličkou. Je možné ho i nabobtnat zalitím studené vody. Nabobtání trvá přibližně hodinu.</p><p>Bulgur je tradičním pokrmem na Blízkém východě. Používá se hlavně na výrobu pilafů, kibbehy nebo salátů. U nás je méně známý, i když se nejedná o exotickou surovinu. Využíváme ho především jako přílohu nebo ho dáváme do nádivek, karbanátků a sekané.</p><p>Špalda je celkem zapomenutý druh rozpadavé pšenice, který byl odsunut kvůli vyšším výnosům jiných druhů. Jedná se o velmi odolnou a nenáročnou rostlinu. Kromě mouky se z ní vyrábí například alternativní kávovina jako náhražka kávy.</p><p>Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.<br /></p> |
Návod k použití: | Bulgur vařte v mírně osolené vodě v poměru 1 díl bulguru na 2,5 díly vody. Vařte 5 minut, poté nechte dojít pod pokličkou cca 10 minut. |
Výživové údaje na 100 g: | Energetická hodnota: 1455 kJ / 344 kcal. Tuky: 2,4 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0,4 g. Sacharidy: 62,9 g. Z toho cukry: 0,62 g. Vláknina: 0,0 g. Bílkoviny: 13,2 g. Sůl: 0,0 g. |
Skladování: | Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu nejvýše 75 %. |
Legislativní zařazení: | Mlýnský obilný výrobek – bulgur. |
Rostlinný produkt: | ANO |
Bez přidaného cukru: | ANO |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář