Bulgur pšeničný 5 kg BIO COUNTRY LIFE
Související produkty
Detailní popis produktu
Bulgur je naklíčená, usušená, nahrubo rozlámaná a uvařená pšenice. Vypadá jako kuskus a i se podobně připravuje. Má příjemnou obilnou vůni a sladkou oříškovou chuť. Hodí se do rizot, nádivek, polévek, salátů nebo kaší.Doplňkové parametry
Kategorie: | Gastro a velká balení |
---|---|
Hmotnost: | 5.077 kg |
Jedná se o BIO výrobek?: | ANO |
Jedná se o Fairtrade výrobek?: | NE |
Nutriční hodnoty: | <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>1340kJ/319kcal. Tuky:1,2g. z toho nasycené mastné kyseliny:0,0g. Sacharidy:73,0g. z toho cukry:0,6g. Vláknina:8,5g. Bílkoviny:13,0g. Sůl:0,08g</p> |
Složení produktu: | Hrubě mletá PŠENICE*. Může obsahovat stopy arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství |
Minimální trvanlivost: | 203 |
Země původu: | Turecko |
Certifikační organizace: | CZ-BIO-001 |
EANs: | 8595016504670 |
Podrobná specifikace: | <!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2019-10-07T17:31:10 --><p>Poklad blízkovýchodní kuchyně! Jeden díl vmíchejte do dvou dílů vroucí vody, odstavte a nechte dojít.</p><p>Je skvělý jako příloha, ve formě "rizota", s pečenou i dušenou zeleninou nebo jako náplň do plněných paprik. Můžete ho přidat do teplých i studených salátů nebo zavařit do polévky. Zvýšíte tak vydatnost i energetickou hodnotu jídel. Je ideální surovinou pro ty, kteří nemají moc času na vaření, ale zároveň jim není jedno, co jí a snaží se dodržovat zdravý životní styl. Pšeničný bulgur je univerzální surovina, která se ve vaší kuchyni neztratí.</p><p>Ekonomické a ekologické 5kg balení šetří nejen vaši peněženku, ale i přírodu od vytváření zbytečných obalů.</p><p>O bulguru se hodně dozvíte v časopise <a href="https://issuu.com/countrylife.cz/docs/casopis_dobroty06_zima2013-14_web?e=26874338/42878872">Dobroty Zima 2013-14</a>. Najdete zde i recept na švestkovo-pomerančový bulgur na str. 8.</p><p><strong>Využití:</strong></p><ul><li>rizoto - použijte bulgur místo rýže a smíchejte ho s oblíbenou zeleninou nebo s houbami</li><li>nádivka - bulgur nakombinujte například s paprikou, restovanou cibulkou, bazalkou a petrželkou</li><li>polévka - bulgur přidávejte do polévky třeba místo těstovin, stačí ho vložit do polévky ke konci vaření a povařit ho v polévce jen 10 minut</li><li>salát - zkuste smíchat uvařený bulgur s avokádem, ledovým salátem, cizrnou a balkánským sýrem, dochucujte solí, pepřem a citrónovou šťávou</li><li>kaše - namočte datle do horké vody, nechte odstát, poté přidejte další vodu, přiveďte k varu a následně přisypte bulgur, trochu skořice a vařte 15 minut, po dovaření můžete přidat i arašídové máslo pro krémovitou konzistenci</li></ul><p>Příprava bulguru je velmi snadná a podobná jako u kuskusu. Většinou spotřebuje až trojnásobek vody a můžete ho buď vařit 15 minut v kuse nebo stačí jen 5 minut a nechat ho dojít pod pokličkou. Je možné ho i nabobtnat zalitím studené vody. Nabobtání trvá přibližně hodinu.</p><p>Bulgur je tradičním pokrmem na Blízkém východě. Používá se hlavně na výrobu pilafů, kibbehy nebo salátů. U nás je méně známý, i když se nejedná o exotickou surovinu. Využíváme ho především jako přílohu nebo ho dáváme do nádivek, karbanátků a sekané.</p><p>Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.<br /></p> |
Návod k použití: | Bulgur vařte 2 minuty v osolené vodě, na 1 díl bulguru 2 díly vody. Poté nechte 15–20 minut dojít pod pokličkou. |
Výživové údaje na 100 g: | Energetická hodnota: 1340 kJ / 319 kcal. Tuky: 1,2 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0,0 g. Sacharidy: 73,0 g. Z toho cukry: 0,6 g. Vláknina: 8,5 g. Bílkoviny: 13,0 g. Sůl: 0,08 g. |
Skladování: | Skladujte na suchém a chladném místě. Chraňte před slunečním zářením. |
Legislativní zařazení: | Mlýnský obilný výrobek – pšenice hrubě mletá |
Rostlinný produkt: | ANO |
Bez přidaného cukru: | ANO |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář