Bulgur pohankový 250 g BIO COUNTRY LIFE
Související produkty
Detailní popis produktu
Pohankový bulgur má lehce oříškovou chuť a nevyžaduje dlouhou dobu vaření. Výborně se hodí na přípravu rizota nebo do osvěžujících salátů s bylinkami.Doplňkové parametry
Kategorie: | Obiloviny |
---|---|
Záruka: | 17 měsíců |
Hmotnost: | 0.267 kg |
Počet kusů v balení (kartonové množství): | 14 |
Jedná se o BIO výrobek?: | ANO |
Jedná se o Fairtrade výrobek?: | NE |
Nutriční hodnoty: | <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>1489kJ/351kcal. Tuky:2,0g. z toho nasycené mastné kyseliny:0,5g. Sacharidy:73,0g. z toho cukry:0,6g. Vláknina:4,7g. Bílkoviny:8,3g. Sůl:0,01g</p> |
Složení produktu: | Pohanka loupaná*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství |
Minimální trvanlivost: | 243 |
Země původu: | Německo |
Certifikační organizace: | CZ-BIO-001 |
EANs: | 8595016504038, 18595016504035, 8595016504083 |
Podrobná specifikace: | <!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2019-09-03T13:42:45 --><p>Úžasná chuť pohanky bez dlouhého vaření. Osvěžující saláty i bulgurové rissoto na jedničku.</p><p>Pohankový bulgur je skvělý jako příloha, ve formě "rizota", s pečenou i dušenou zeleninou nebo jako náplň do plněných paprik. Můžete ho přidat do teplých i studených salátů nebo zavařit do polévky. Zvýšíte tak vydatnost i energetickou hodnotu jídel. Pohankový bulgur je na rozdíl od jeho klasické pšeničné varianty přirozeně bezlepkový, takže si na něm pochutnají nejen celiaci, ale všichni milovníci zdravého životního stylu.</p><p><strong>Využití:</strong></p><ul><li>rizoto - použijte bulgur místo rýže a smíchejte ho s oblíbenou zeleninou nebo s houbami</li><li>nádivka - bulgur nakombinujte například s paprikou, restovanou cibulkou, bazalkou a petrželkou</li><li>polévka - bulgur přidávejte do polévky třeba místo těstovin, stačí ho vložit do polévky ke konci vaření a povařit ho v polévce jen 10 minut</li><li>salát - zkuste smíchat uvařený bulgur s avokádem, ledovým salátem, cizrnou a balkánským sýrem, dochucujte solí, pepřem a citrónovou šťávou</li><li>kaše - namočte datle do horké vody, nechte odstát, poté přidejte další vodu, přiveďte k varu a následně přisypte bulgur, trochu skořice a vařte 15 minut, po dovaření můžete přidat i arašídové máslo pro krémovitou konzistenci</li></ul><p>Pohankový bulgur se vyrábí z pohankových krup, které se nejdříve částečně uvaří, pak následně usuší a nakonec natrhají na menší kousky. Po uvaření zůstává sypký, jednotlivá zrníčka se nelepí jako u pohanky lámanky.</p><p>Příprava bulguru je velmi snadná a podobná jako u kuskusu. Většinou spotřebuje až trojnásobek vody a můžete ho buď vařit 15 minut v kuse nebo stačí jen 5 minut a nechat ho dojít pod pokličkou. Je možné ho i nabobtnat zalitím studené vody. Nabobtání trvá přibližně hodinu.</p><p>Bulgur je tradičním pokrmem na Blízkém východě. Používá se hlavně na výrobu pilafů, kibbehy nebo salátů. U nás je méně známý, i když se nejedná o exotickou surovinu. Využíváme ho především jako přílohu nebo ho dáváme do nádivek, karbanátků a sekané.</p><p>Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.<br /></p><p> </p> |
Návod k použití: | Vařte v 2,5 násobném množství mírně osolené vody 7 minut, nechte dojít pod pokličkou 10 minut. |
Výživové údaje na 100 g: | Energetická hodnota: 1489 kJ / 351 kcal. Tuky: 2,0 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0,5 g. Sacharidy: 73,0 g. Z toho cukry: 0,6 g. Vláknina: 4,7 g. Bílkoviny: 8,3 g. Sůl: 0,01 g. |
Skladování: | Při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti do 70 %. |
Legislativní zařazení: | Obilný mlýnský výrobek - obilovina pro přímou spotřebu. |
Rostlinný produkt: | ANO |
Přirozeně bezlepkový: | ANO |
Bez přidaného cukru: | ANO |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář