Borůvky celé sušené mrazem - lyofilizované + Při koupi 12 a více kusů 3% Sleva
Související produkty
Detailní popis produktu
Mrazem sušené borůvky mají vysoký obsah kyseliny listové – folátu . Ten přispívá k normální syntéze aminokyselin, krvetvorbě, metabolismu homocysteinu, psychické činnosti a podporuje funkci imunitního systému. Folát se podílí na snižování míry únavy a vyčerpání, procesu dělení buněk. Borůvky jsou dále dobrým zdrojem jódu, manganu, vlákniny i vitaminu E a B5.
Sušení mrazem (vakuové vymrazování) neboli lyofilizace je nejšetrnější způsob zpracování ovoce. Lyofilizované ovoce si zachovává až 90 % obsahových látek, vitamíny, vzhled, chuť i aroma čerstvého ovoce.
Tabulka nutričních hodnot:
|
Nutriční hodnoty ve 100 g |
Energetická hodnota |
1 000 kJ/239 kcal |
Bílkoviny |
3,8 g |
Tuky |
3,8 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny |
0 g |
Sacharidy |
69,0 g |
- z toho cukry |
38,1 g |
Vláknina |
30,9 g |
Sůl |
0 g |
Jod |
560 µg (373,3 %)* |
Mangan |
6,4 mg (322 %)* |
Vitamin B5 |
0,9 mg (100 %)* |
Vitamin E |
22,0 mg (183,8 %)* |
Kyselina listová - folát |
980 µg (490 %)* |
* % RHP – Referenční hodnota příjmu
Jód přispívá k normálním rozpoznávacím funkcím, energetickému metabolismu a činnosti nervové soustavy. Udržuje stav pokožky, přispívá k normální tvorbě hormonů štítné žlázy a k její běžné činnosti.
Lyofilizované borůvky obsahují vysoké procento vitaminu E, který přispívá k ochraně buněk před oxidativním stresem.
Obsažený mangan se stejně jako jód podílí na běžném energetickém metabolismu, dále přispívá k normálnímu stavu kostí a tvorbě pojivových tkání a ochraně buněk před oxidativním stresem.
Složení: 100% borůvky celé, mrazem sušené, bez přísad a konzervačních látek.
Skladování: Uchovávejte při pokojové teplotě, zabraňte styku se vzdušnou vlhkostí. Pečlivě uzavírejte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.