Biovegan Můj Ovesný chléb 550g bio
Související produkty
Detailní popis produktu
Ovesný chléb
- doba dodání 7-10 dní
Směs na pečení je bohatá na živiny a droždí a bez lepku. S 64% ovsa a ovesného kvásku je také skutečným chuťovým zážitkem a díky pečlivě vybraným ingrediencím v bio kvalitě je ideálním zdrojem vlákniny. Vše, co potřebujete přidat, je trochu vody a octa.
Tato směs chleba obsahuje 550 g a poskytuje asi 850 g ovesného chleba.
Příprava:
- 500 ml vody
- 2 lžíce (20 ml) octa (např. jablečný ocet)
- forma (20 cm nebo 25 cm)
- Ruční mixér s háčkem na těsto
- Předehřejte troubu na konvekci při teplotě 200 °C nebo na teplotu 220 °C nahoře/dole a do trouby vložte nádobu odolnou proti troubě naplněnou vodou. Nyní dobře namažte pekáč.
- Chléb s vodou a octem vložte do mísy a vše krátce promíchejte ručním mixérem s háčkem na těsto, dokud se nevytvoří hladké těsto (max. 1 až 2 minuty). Těsto nehněte příliš dlouho!
- Nyní těsto vložte do vymazané krabice a vyhlaďte – např. navlhčenou škrabkou na těsto.
- Těsto nechte 15 minut odpočívat, dokud se trouba předehřeje.
- Pokud chcete, posypeme těsto ovesnými vločkami, vložíme formu do trouby a pečeme ovesný chléb na střední polici po dobu 60 minut.
- Po upečení vyjměte chléb z plechovky a nechte ho vychladnout na mřížce. Připravený!
Složení: 51 % ovesné vločky* (bez lepku), kukuřičný škrob*, 13,2 % celozrnná ovesná mouka* (bez lepku), kukuřičná mouka*, lněná bílkovina*, sůl, ovesný kvásek v prášku* (bez lepku), plevky psyllium*, rýžový sirup*, okyselovač: vinan draselný; Kypřící činidlo: hydrogenuhličitan sodný.
*Z kontrolovaného ekologického pěstování.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 935 kJ / 221 kcal
Tuky: 3,1 g
Sacharidy: 40 g
z toho cukry: 0,7 g
Vláknina: 4,8 g
Bílkoviny: 6,3 g
Sůl: 1,4 g
Výrobce: Biovegan GmbH; Bonefeld, Deutschland
Doplňkové parametry
Kategorie: | Chlebové směsi |
---|---|
Hmotnost: | 0.1 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.