Bio sušené fíky NATURAL bio*nebio 300 g + Při koupi 12 a více kusů 3% Sleva
Související produkty
Detailní popis produktu
Drobnější fíky natural mají hruškovitý tvar a, stejně jako ostatní bio sušené ovoce, nejsou sířeny či jinak chemicky ošetřovány. Tyto fíky jsou výborné na přímou konzumaci, hodí se však i na přípravu desertů a k oslazení kaší a müsli směsí. Chcete-li fíky nakrájet, usnadníte si práci tím, že je nejprve vychladíte v ledničce. Sušené fíky jsou dobrým zdrojem vlákniny a minerálních látek, zejména vápníku, hořčíku a železa. 100 g obsahuje v průměru 55 g cukrů, většinou glukózy a fruktózy a minimální množství sacharózy. Fíky obsahují ficin, což je enzym štěpící bílkoviny, podobně jako papain v papáji nebo bromelin v ananasu. Díky vysokému obsahu vlákniny (nerozpustný lignin) a ficinu, usnadňují a urychlují fíky trávení a vyměšování.
Fíky pravděpodobně pocházejí ze západní Asie, odkud byly rozšířeny do středomořské oblasti. Zbytky fíků byly nalezeny ve vykopávkách z doby minimálně 5000 let před Kristem. Zdravotní účinky fíků znali již naši dávní předkové. Římský historik Pliny napsal: "Fíky posilují. Je to nejlepší pokrm pro ty, kteří jsou oslabeni dlouhou nemocí a zotavují se. Zvyšují sílu mladých a zlepšují zdraví starých, kteří pak vypadají mladší a mají méně vrásek."
HMOTNOST: 300 g
ZEMĚ PŮVODU: Turecko
SLOŽENÍ: sušené fíky z kontrolovaného ekologického zemědělství
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek neobsahuje stopy alergenů.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota | 1162 kJ/275 kcal |
---|---|
Tuky | 1,3 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,2 g |
Sacharidy | 55 g |
z toho cukry | 55 g |
Vláknina | 13 g |
Bílkoviny | 3,5 g |
Sůl | 0,1 g |
Vápník | 162 mg (20 % DDD) |
Železo | 2 mg (14 % DDD) |
Hořčík | 68 mg (23 % DDD) |
DDD - denní doporučená dávka neboli referenční hodnota příjmu
NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Sušené fíky - sušené ovoce jednodruhové. Skladujte v suchu, chraňte před teplem.
CZ-BIO-001
Zemědělská produkce mimo EU
Doplňkové parametry
Kategorie: | Ostatní |
---|---|
Hmotnost: | 0.3 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.