Bio lněná mouka RAPUNZEL 250 g + Při koupi 12 a více kusů 3% Sleva
Související produkty
Detailní popis produktu
Lněná mouka se získává jemným namletím semínek částečně zbavených oleje. Tím se prodlouží její trvanlivost (olej je ta složka lněných semínek, která po namletí způsobuje jejich degradaci) a zároveň zvýší přisvojitelnost cenných látek, které jsou jinak zabudovány v semínku. Mouka má neutrální chuť a vysokou schopnost bobtnat. Díky tomu je nutné ji konzumovat s dostatečným množstvím tekutin a nepřehnat to s jejím množstvím. Doporučená dávka je cca 1 lžíce mouky denně. Lněná mouka po namočení do tekutiny silně bobtná, a je proto vynikající pro zahušťování nápojů a pokrmů. Používáme ji pro zahušťování koktejlů, polévek, omáček a zeleninových pokrmů. Hodí se i do proteinových nápojů, müsli, jogurtů, do pečených i nepečených desertů, palačinek, karbanátků, kaší a řady dalších pokrmů.
Tato jemně mletá mouka ze lněných semínek částečně zbavených oleje je velmi zajímavá jak nutričně, tak způsobem použití. Je velmi bohatá na rostlinné bílkoviny, což ocení především vegani, vegetariáni a sportovci: 100 g moučky obsahuje 40 g bílkovin. Lněná mouka obsahuje pouze 3,9 g sacharidů (z toho je 3,8 g jednoduchých cukrů), a je proto vhodná jako zahušťovadlo při nízkosacharidových dietách. Zajímavý je také velmi vysoký obsah vlákniny (34 g vlákniny ve 100 g), vitaminů skupiny B a hořčíku. Přítomná kyselina listová je pak velmi důležitá pro ženy plánující otěhotnět - tělo jí musí mít dostatek zejména v prvních týdnech po početí.
HMOTNOST: 250 g
ZEMĚ PŮVODU: Německo
UPOZORNĚNÍ RO ALERGIKY: Může obsahovat stopy lepku.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota | 1370 kJ/330 kcal |
---|---|
Tuky | 10 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 1,0 g |
Sacharidy | 2,9 g |
z toho cukry | 2,3 g |
Vláknina | 36 g |
Bílkoviny | 39 g |
Sůl | 0,31 g |
NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Lněná mouka jemně mletá. Skladujte v chladu a suchu.
DE-ÖKO-006
Zemědělská produkce EU/mimo EU
Doplňkové parametry
Kategorie: | Lněná mouka |
---|---|
Hmotnost: | 0.25 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.