Bio hořká čokoláda 75% São Tomé KAOKA 100 g + Při koupi 12 a více kusů 3% Sleva

BIO Množstevní slevy
Neohodnoceno
Značka: KAOKA
107,60 Kč 88,90 Kč bez DPH
Skladem (expedice 1-5 dní)
Můžeme doručit do:
29.11.2024
Možnosti doručení

Velmi zajímavá čokoláda z jednodruhového kakaa, která vás překvapí vyváženou plnou chutí s ovocnými tóny. Čokoláda je vyrobena z kakaových bobů z oblasti Svatého Tomáše a Princova ostrova. Tento malý rovníkový stát tvoří skupinka ostrovů vulkanického původu na západním africkém pobřeží a je také nazýván Ostrovem čokolády.  Vulkanická půda je velmi úrodná a místní teploty, vlhkost a stín poskytovaný bujnou vegetací jsou pro kakaovníky ideální. Právě zde byly vysazeny počátkem devatenáctého století první kakaovníky dovezené z Brazílie do Afriky jako dekorativní rostliny. Komerční pěstování kakaových bobů zavedli na ostrovech Portugalci a v devatenáctém století patřily ostrovy k předním producentům kakaových bobů. Díky ideálnímu klimatu se jednalo o velmi lukrativní byznys s vyhledávanou surovinou - tedy lukrativní pro Portugalce. Na místní obyvatele připadla otrocká práce na plantážích. Ani po odchodu kolonizátorů se situace příliš nezlepšila, surové kakaové boby průměrné kvality, které byly vykupovány překupníky a vozily se k dalšímu zpracování (k fermentaci a sušení) do kontinentální Afriky, příliš zisku neposkytovaly. Ekonomika ostrovního státu byla přesto založena na této jediné plodině a jakékoli výkyvy v ceně či produkci byly okamžitě znát. Mezinárodní fond pro zemědělský rozvoj (při OSN) oslovil na přelomu tisíciletí francouzskou společnost KAOKA s žádostí o vypracování auditu na pěstování kakaa na Svatém Tomáši a Princově ostrově. Závěr auditu zněl, že díky genetické rozmanitosti odrůd místních kakaovníků by mohlo být získáváno aromatické kakao prvotřídní kvality výhradně z místních zdrojů. Další výhodou se ukázaly být používané tradiční pěstitelské postupy, které by šlo snadno upravit tak, aby vyhovovaly požadavkům ekologického zemědělství. Kombinací vysoké kvality kakaa jedinečného původu, fair trade přístupu a ekologického původu (tj. certifikované bioprodukce) by šlo zajistit podstatně vyšší a stabilnější příjem pro místní pěstitele. Na základě tohoto auditu se Mezinárodní fond pro zemědělský rozvoj v roce 2000 rozhodl financovat tříletý program zahrnující na 500 farmářů. Pod dohledem společnosti KAOKA probíhal přechod od roztříštěné produkce surových kakaových bobů průměrné kvality k fermentovaným a usušeným kakaovým bobům špičkové kvality, vypěstovaných za fair trade a bio podmínek. Postupně se podařilo spojit zemědělce a vytvořit infrastrukturu potřebnou pro posklizňovou úpravu kakaových bobů. Farmářská organizace CECAB nyní zaštiťuje 27 farmářských coopů, což představuje na 2700 rodin. Kromě dohlížení na projekty rozvíjené organizací CECAB se v současné době KAOKA zaměřuje i na zlepšení přístupu dětí pěstitelů kakaa ke vzdělání.    
Kakao a vanilka pocházejí z fair trade projektu Bio Equitable. Fair trade - spravedlivý obchod garantuje farmářům z rozvojových zemí spravedlivou odměnu a zakazuje otrockou a dětskou práci.

HMOTNOST: 100 g
ZEMĚ PŮVODU: Francie
SLOŽENÍ: kakaová hmota z ostrova Svatého Tomáše a Princova ostrova, třtinový cukr, kakaové máslo. Všechny složky pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství. Obsah kakaové sušiny nejméně 75 %.
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek může obsahovat stopy skořápkových plodů, mléka a lepku.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota 2428 kJ/586 kcal
Tuky 45 g
z toho nasycené mastné kyseliny 28 g
Sacharidy 30 g
z toho cukry 25 g
Vláknina 12 g
Bílkoviny 9,3 g
Sůl 0,01 g

NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Hořká čokoláda. Chraňte před teplem.
EU_Organic_Logobioequitable_male
FR-BIO-01
Zemědělská produkce mimo EU

Detailní informace

Detailní popis produktu

Velmi zajímavá čokoláda z jednodruhového kakaa, která vás překvapí vyváženou plnou chutí s ovocnými tóny. Čokoláda je vyrobena z kakaových bobů z oblasti Svatého Tomáše a Princova ostrova. Tento malý rovníkový stát tvoří skupinka ostrovů vulkanického původu na západním africkém pobřeží a je také nazýván Ostrovem čokolády.  Vulkanická půda je velmi úrodná a místní teploty, vlhkost a stín poskytovaný bujnou vegetací jsou pro kakaovníky ideální. Právě zde byly vysazeny počátkem devatenáctého století první kakaovníky dovezené z Brazílie do Afriky jako dekorativní rostliny. Komerční pěstování kakaových bobů zavedli na ostrovech Portugalci a v devatenáctém století patřily ostrovy k předním producentům kakaových bobů. Díky ideálnímu klimatu se jednalo o velmi lukrativní byznys s vyhledávanou surovinou - tedy lukrativní pro Portugalce. Na místní obyvatele připadla otrocká práce na plantážích. Ani po odchodu kolonizátorů se situace příliš nezlepšila, surové kakaové boby průměrné kvality, které byly vykupovány překupníky a vozily se k dalšímu zpracování (k fermentaci a sušení) do kontinentální Afriky, příliš zisku neposkytovaly. Ekonomika ostrovního státu byla přesto založena na této jediné plodině a jakékoli výkyvy v ceně či produkci byly okamžitě znát. Mezinárodní fond pro zemědělský rozvoj (při OSN) oslovil na přelomu tisíciletí francouzskou společnost KAOKA s žádostí o vypracování auditu na pěstování kakaa na Svatém Tomáši a Princově ostrově. Závěr auditu zněl, že díky genetické rozmanitosti odrůd místních kakaovníků by mohlo být získáváno aromatické kakao prvotřídní kvality výhradně z místních zdrojů. Další výhodou se ukázaly být používané tradiční pěstitelské postupy, které by šlo snadno upravit tak, aby vyhovovaly požadavkům ekologického zemědělství. Kombinací vysoké kvality kakaa jedinečného původu, fair trade přístupu a ekologického původu (tj. certifikované bioprodukce) by šlo zajistit podstatně vyšší a stabilnější příjem pro místní pěstitele. Na základě tohoto auditu se Mezinárodní fond pro zemědělský rozvoj v roce 2000 rozhodl financovat tříletý program zahrnující na 500 farmářů. Pod dohledem společnosti KAOKA probíhal přechod od roztříštěné produkce surových kakaových bobů průměrné kvality k fermentovaným a usušeným kakaovým bobům špičkové kvality, vypěstovaných za fair trade a bio podmínek. Postupně se podařilo spojit zemědělce a vytvořit infrastrukturu potřebnou pro posklizňovou úpravu kakaových bobů. Farmářská organizace CECAB nyní zaštiťuje 27 farmářských coopů, což představuje na 2700 rodin. Kromě dohlížení na projekty rozvíjené organizací CECAB se v současné době KAOKA zaměřuje i na zlepšení přístupu dětí pěstitelů kakaa ke vzdělání.    
Kakao a vanilka pocházejí z fair trade projektu Bio Equitable. Fair trade - spravedlivý obchod garantuje farmářům z rozvojových zemí spravedlivou odměnu a zakazuje otrockou a dětskou práci.

HMOTNOST: 100 g
ZEMĚ PŮVODU: Francie
SLOŽENÍ: kakaová hmota z ostrova Svatého Tomáše a Princova ostrova, třtinový cukr, kakaové máslo. Všechny složky pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství. Obsah kakaové sušiny nejméně 75 %.
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek může obsahovat stopy skořápkových plodů, mléka a lepku.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota 2428 kJ/586 kcal
Tuky 45 g
z toho nasycené mastné kyseliny 28 g
Sacharidy 30 g
z toho cukry 25 g
Vláknina 12 g
Bílkoviny 9,3 g
Sůl 0,01 g

NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Hořká čokoláda. Chraňte před teplem.
EU_Organic_Logobioequitable_male
FR-BIO-01
Zemědělská produkce mimo EU

Doplňkové parametry

Kategorie: Hořká čokoláda
Hmotnost: 0.1 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.