Agava Žitný kvásek 30 g bio
Související produkty
Detailní popis produktu
Žitný kvásek
Žitný kváskový extrakt zjemní váš domácí chléb silnou a aromatickou chutí žita.
Na dva bochníky chleba přidejte: 1 kg mouky (dle výběru), 18 g pekařského droždí (protože samotný extrakt z žitného kvásku nevykyne), 750 ml vody, 2 lžičky soli
1. Smíchejte všechny ingredience.
2. Těsto hněťte asi 6 minut.
3. Zakryjte těsto a nechte ho odpočívat na teplém místě po dobu 45 minut.
4. Rozdělte těsto na 2 části, posypte moukou (aby již nebylo tak lepkavé) a vložte do forem na chleba.
5. Nechte těsto odpočívat 30 minut.
6. Předehřejte troubu na 200 stupňů z obou stran, po umístění bochníků do trouby na nejnižší přihrádku v troubě vložte také asi 40 ml vody v tepluvzdorné misce. Pečte chléb 60 minut.
7. Nechte chléb vychladnout.
Složení: žitná mouka*, startovací kultury
Doplňkové parametry
Kategorie: | Pečení a vaření |
---|---|
Hmotnost: | 0.1 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.