Jahody lyofilizované plátky

Neohodnoceno
od 114 Kč od 101,80 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Detailní informace

Váha: 50g
Dočasně nedostupné
114 Kč
101,80 Kč bez DPH
Váha: 500g
Dočasně nedostupný
599 Kč
534,80 Kč bez DPH
Váha: 400g
Dočasně nedostupné
552 Kč
492,90 Kč bez DPH
Váha: 100g
Dočasně nedostupný
169 Kč
150,90 Kč bez DPH
Váha: 80g
Dočasně nedostupné
114 Kč
101,80 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Jahody lyofilizované plátky

Informace o produktu

Tyto jahody chutnají jako z babiččiny zahrádky. Jsou pěstovány v teplém podnebí, kde rostou přirozeně bez použití steroidů. Sklízí se, až jsou perfektně zralé a sladké. Díky sušení mrazem si kromě krásně červené barvy jahody zachovaly také většinu živin a svou typickou vůni.

Jahody sušené mrazem chutnají téměř jako čerstvé, přitom neobsahují žádnou vodu, takže jsou perfektně křupavé. Lyofilizované ovoce se hodí do kaší a jogurtů nebo na ozdobu dezertů či drinků. Mrazem sušené jahody dodáváme ve znovu uzavíratelném balení, díky kterému se do nich nedostane vzduch ani voda a vydrží vám tak dlouho křupavé. Není divu, že jsou jedním z bestsellerů!

TOP informace o plátcích lyofilizovaných jahod

  1. Jahody si při sušení mrazem zachovaly většinu živin.
  2. V balení jsou krásné, velké kousky lyofilizovaných jahod.
  3. Jsou pěstovány přirozeně bez steroidů.
  4. Díky absenci vody jsou mrazem sušené jahody dokonale křupavé.
  5. Oproti ostatním druhům ovoce obsahují jahody poměrně malý podíl přírodních cukrů.
  6. Jahody jsou bohaté na draslík, který přispívá normální činnosti nervové soustavy a svalů.

Poznámka nákupčího

„Oceňuji zejména kvalitu jahod před jejich usušením. Pokud by byly jahody před sušením nahnilé nebo naopak nedozrálé, projevilo by se to na kvalitě výsledného produktu. Nakupuji jahody, které buď dozrály ve stejné zemi, ve které je také usuší, nebo putují do Evropy ve zmrazeném stavu, aby po cestě nedocházelo k jejich kažení. Sušení mrazem pak probíhá v osvědčené provozovně v Německu.“

„Necháváme sušit jen perfektně dozrálé kousky!“

Jak se jahody suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se jahody hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický.

Kdybychom při sušení jahod nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom je vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. No řekněte, umíte si představit život bez mrazem sušených jahod? 

TOHLE CHCETE KOUPIT:

Doplňkové parametry

Kategorie: Sušené mrazem
Alergeny: Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
Země původu: Egypt / Čína
Trvanlivost: 3–8 měsíců
Skladování: Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
Balení: Znovuuzavíratelný ZIP sáček
Úprava: plátky
Energetická hodnota na 100 g: 1359 kJ / 323 kcal
Tuky: 3,8 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,36 g
Sacharidy: 52,6 g
z toho cukry: 52,6 g
Vláknina: 20 g
Bílkoviny: 7,9 g
Sůl: 0,01 g
Typ sušení: mrazem ve vakuu
Dieta: Bez laktózy
Surovina: Jahody
Zpracování: Kousky

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.